REFERENCE, Sharon Davis, Garrison Treehouse

» Garriso

n Treehouse.

treehouse-08

treehouse-07

treehouse-06

treehouse-05

treehouse-04

treehouse-03

treehouse-01

A hilltop meadow on an old Garrison farmstead is the site for this roughly 350 square foot multipurpose play space, called a ‘treehouse’ for its elevated position adjacent to a stand of trees. Occupiable on two levels—main floor, and crow’s nest—the treehouse consists of an inhabitable polycarbonate interior bounded by an exterior band of reclaimed white cedar siding, open to the sky. Entry to the structure is via a custom climbing net and a trap door. A ladder leads up through a second trap door to the crow’s nest above, which hosts a mahogany writing desk with views toward the meadow and apple orchard. A custom stainless steel slide arcs between the roof deck and main space, forming an elegant sculptural object beneath which visitors relax in a lounging net. At one end of the structure, the siding parts to allow a small balcony to look back toward the main house; at the opposite end, the façade opens up to direct views toward the Hudson River Valley. Descent back to the earth is via a pair of structural columns-turned-fire poles. The steel structure was fabricated off-site and trucked to the site where it was lifted into place by crane.

Advertisements
This entry was posted in 2014-2015, REFERENCES and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s